Henna Tyrväinen


Moi, olen Henna Tyrväinen, Pieksämäellä syntynyt, kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (SAMK) vuonna 2011 ja Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta vuonna 2014 valmistunut kuvataiteilija. Työskentelen videon, taidegrafiikan sekä kuvittamisen parissa. Niiden lisäksi olen kiinnostunut vaihtoehtoisista valokuvausmenetelmistä.

Kokeellisen valokuvan parissa työskennellessäni olen kiinnostunut valokuvan ajallisen ja tilallisen paradoksaalisuudesta, missä mennyt hetki on samanaikaisesti sekä läsnä nykyisyydessä että poissa siitä. Myös sattuma on tärkeä elementti, ja siksi kuvaankin rikkinäisillä ja epävakailla laitteilla digikameran sijaan. Valokuvissani usein tuplavalotuksen aiheuttama sattuma poistaa subjektiivisen tulkinnan, jolloin kuvan ei edes oleteta olevan suhteessa sen hetkiseen todellisuuteen: vallitseva todellisuus ikään kuin karkaa käsistä, kun yhteenliitetään hetkiä, joilla ei ole automaattisesti yhdistävää tekijää. Katsoja voi liukua ajassa tai kadottaa sen kokonaan, sillä filmille kuvatessa kuvaan ei tallennu aika- tai paikkatietoja.

valokuvia: https://tyrvainen.tumblr.com/

muita: https://hennacreates.cargo.site/