Maria Tani


Kuva Minna Mäkipää

Maria Tani (s. 1986) työskentelee tuetussa taidestudiossa. Hän on monipuolinen taiteilija ja tekee myös mielikuvituksekkaita käsitöitä, joiden kokoluokka vaihtelee pienenpienistä miniatyyreistä monimetrisiin virkattuihin meduusoihin. Maria piirtää lähes aina ”omasta päästä”. Hänen rikas mielikuvituksensa pääsee esille taiteessa. Lempiaiheisiin kuuluvat sienet, mielikuvitusotukset ja meren eläimet. Maria Tani valokuvaa omaksi ilokseen sieniä ja asuu Mörkö-kissan kanssa Helsingissä. Teoksiaan hän ei nimeä juuri koskaan.

Maria Tanilla on takanaan kulta-alan artesaaniopinnot Invalidiopiston Järvenpään yksikössä. Lisäksi hän on käynyt kuvataidelinjan Pohjois-Savon opistossa sekä käynyt vuosia taiteen perusopetuksessa.

Maria Tanin teoksia on nähty mm. Jennifer Lauren Galleryn Lontoossa järjestämässä Monochromatic Minds -näyttelyssä ja kahdesti Kaarisilta Biennalessa. Kesällä 2021 Maria sai Kaarisilta Biennalen kunniamaininnan.