Pasi Lensu


Palkitun luontokuvaajan Pasi Lensun ainutlaatuinen valokuvanäyttely – JÄRVIEN SALAISUUDET – vie katsojat Suomalaisten järvien ennennäkemättömään vedenalaiseen maailmaan. Kotimaisten kalojen sekä selkärangattomien lisäksi tutustutte muun muassa harvinaisiin salamantereihin, polyyppieläimiin sekä reliktilajeihin, jotka ovat asettuneet Saimaaseen jääkauden jälkeen.

Pasi Lensu on luontokuvaaja, joka on erikoistunut vedenalaiskuvaukseen jo 20 vuoden ajan. Hänen intohimonaan ja kiinnostuksensa kohteena ovat suomalaisten järvien vedenalaisen elämän dokumentoiminen sekä still-kuvina että videomateriaalina. Saimaannorppaa ja karhuperhettä lukuun ottamatta kaikki näyttelyn kuvat on kuvattu veden alta kalojen sekä selkärangattomien luonnollisissa elinympäristöissään. Tervetuloa tutustumaan järviemme ihmeelliseen vedenalaiseen maailmaan.

Pasi Lensu on ollut kuvaajana Järven tarina sekä Luontosinfonia elokuvien vedenalaiskuvaajana. Järven tarina elokuva on Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva.