Riikka Manni


Kuva Katri Vauhkonen

Olen pieksämäkeläislähtöinen pukusuunnittelija ja vaatturimestari, Riikka Manni (s.1989). Olen työskennellyt erityisesti esiintymisasujen parissa vuodesta 2007 lähtien. Yritykseni Frida Fiasko Design toimii Tampereella.

Tutustuin ompelemiseen ensimmäisen kerran 6-vuotiaana enkä sittemmin ole muuta tehnytkään. Kotikenttäetuna sain henkilökohtaista opetusta äidiltäni, joka työskenteli vaatetusalan lehtorina Pieksämäen ammattiopistossa.

Myös lapsuuden tanssi- ja teatteriharrastukset vaikuttivat vahvasti alavalintaani.

Olen työskennellyt ammattiteatterissa, sekä antanut sirkuksen viedä sydämeni.

2012 perustamani yrityksen puitteissa olen suunnitellut ja valmistanut lukemattomia pukuja kansainvälisille sirkustaiteilijoille. Sirkusvaatturina kerätyt kokemukset ja tarinat Euroopan matkoilta kommelluksineen päivineen ovat ehtymätön inspiraation lähde työssäni.

fridafiasko.fi

wriics.com