Tarja Kunttunen


Olen syntynyt 1963 Jäppilässä. Sain yo-todistuksen Pieksämäen lukiosta 1982. Opiskelin Kuopion käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksessa vuosina 1982 – 1984 ja 1985 – 1986 sekä Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1986 – 1994. Valmistuin keväällä 1994 teolliseksi muotoilijaksi, oppiarvona taiteen maisteri. Vuonna 2010 sain pedagogisen pätevyyden ammattiaineiden opettamista varten.

Olen toiminut suunnittelu- ja muotoilutöissä jo opiskeluajoista lähtien. Työpaikkoina ovat olleet arkkitehti-, muotoilu- ja insinööritoimistot. Olen ollut yrittäjänä omassa suunnittelutoimistossa sekä opetustoimissa Taideteollisessa korkeakoulussa. Viimeiset kymmenen vuotta olen työskennellyt kulttuurihistoriallisten museoiden näyttelyhankkeissa näyttelyarkkitehtina.

Se lähti taiteesta…

Lapsuuden ja nuoruuden taideharrastus muuttui taideopintojen mukana työksi. Olen kokeillut kaikkia mahdollisia tekniikoita opiskellessani ja harrastaessani taiteen tekemistä. Vuosien varrella on syntynyt veistoksia, maalauksia, grafiikkaa ja piirroksia. Olen löytänyt uuden palon tekemiseen kiivaiden työvuosien jo hieman rauhoituttua ja tervehtinyt ilolla vanhaa ystävää, käsillä tekemistä. Grafiikka sopii luonteelleni teknisyytensä vuoksi. Olen soveltanut grafiikan tekemisessä digiosaamistani ja näin sovellan uutta ja ikivanhaa tekniikkaa keskenään.

e-mail: kunttunen.tarja@gmail.com

www.tarjakunttunen.com