Tero Vepsäläinen


Olen Tero Vepsäläinen. Aloitin sepäntyöt joukukuussa 2013 hieman vahingossa. Silloisissa töissäni tuli hiljainen aika ja halusin aloittaa talven ajaksi uuden harrastuksen ja ostin alasimen ja ahjon. Jo samana iltana sytytin ahjoon tulet kotipihallani räntäsateessa ja kuumensin jotain raudanpätkää jotta saisin väännettyä sitä johonkin uuteen muotoon. Heti ensimmäisistä lyönneistä keltahehkuiseen rautaan tuntui siltä, kuin tässä olisi selittämättömästi jotain tuttua ja syttyi palava halu oppia tätä työtä. Muutaman viikon päästä pääsin laittamaan pajanurkkauksen tähän kiinteistöön, jonka nykyisin omistan.

Teen erilaisia käyttöesineitä sekä koriste-esineitä omaan myyntipöytääni ja myös tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan. Sesonkeja ovat kesä ja joulu, jolloin myyn tuotteitani erilaisissa tapahtumissa. Minulle on myönnetty vuonna 2020 Pieksämäen taide-ja kulttuuripalkinto.