Tarinamäen Taikaa


Mervi Riikonen toimi projektikoordinaattorina Tarinamäen taikaa- lastenkulttuuriprojektille Pieksämäellä vuosina 2000 – 2003. Sen jatkoksi perustettiin Tarinamäen osuuskunta, joka pyöritti mm. Nukkekodin toimintaa Virpi Havun ja Helena Mäkelän johdolla. Tonttuhahmot Viuhu ja Helinä juonsivat esityksiä ja ohjasivat satuseikkailuja.

Aili Somersalon romaanista Mestaritontun seikkailut sovitettu nukketeatteriesitys valmistui 2004. Sen sovitti, ohjasi ja nuket teki Marja-Liisa Lintunen. Saman kirjan toisesta osasta, Päivikin sadusta tehty Vesihiiden salaisuus esitettiin 2005. Tämän esityksen nuket olivat Helena Mäkelän. Hänen käsialaansa ovat myös Sisälähetysseuran oppilaitoksen nukketeatteriopiskelijoiden esitykseen Heinäsirkka ja muurahainen tehdyt heinäsirkkahahmot vuonna 2001.

Timo Nyyssösen veistämä Joonas Aurinko -nukke syntyi Nukkekodin tunnushahmoksi ja esiintyi myös näytelmässä Musta ja Valkea lohikäärme vuonna 2002.