Elina Rossi


Olen Elina Rossi. ”Itseoppinut” taiteilija, mielenterveyden ja  -hyvinvoinnin ammattilainen sekä terapeuttisen taiteen opiskelija.

Maalaaminen on intohimoni ja edustaa minulle ennen kaikkea vapautta ja iloa, läsnäoloa ja syvää yhteyttä itseen. Sen kautta olen löytänyt jotain todella syvää ja merkityksellistä itselleni ja itsestäni. Maalaaminen on minulle muun muassa rajattomuutta, ajattomuutta, seikkailua, löytämistä, täyttymistä, puhdistumista, taianomaisuutta ja luomisenriemua.

Olen tehnyt maalaustaidetta nyt aktiivisesti nelisen vuotta ja olen kiitollinen, että voin taiteen kautta välittää ja antaa myös muille jotain ainutlaatuista. Koen, että taiteessa parasta onkin juuri se, miten jokainen näkee ja kokee sen omasta, ainutlaatuisesta sisimmästään, tunteistaan ja kokemuksistaan käsin. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa tai lopputulosta.

Maalaan pääosin akryyleillä ja käytän myös sekatekniikoita. Maalaukseni syntyvät usein hyvin intuitiivisesti ja rakastan tehdä luovaa, sisältäni kumpuavaa kuvaa, mistä usein lopputuloksena on abstrakti taideteos. Pidän kerroksellisuudesta, minkä koen luovan ihan omanlaista syvyyttä teoksiin sekä erilaisista struktuureista.

Maalaan välillä myös esittävämpää taidetta, muun muassa mandaloita ja naisfiguureja. Joskus taiteessani yhdistyy myös abstrakti ja esittävämpi kuva.

En osaa enkä halua asettua mihinkään tiettyyn (tyyli-, tekniikka-, ym.) lokeroon, enkä halua rajata itseäni millään tavoin taiteen(kaan) saralla. Se ilmentää minulle, niin kuin aiemmin jo mainitsin, ennen kaikkea vapautta, itseilmaisua, luovuutta ja sen voimaa.

Teen myös tilaustöitä, mistä pidän ja on ihanaa, kun joku haluaa minulta tilata maalauksen. Kuitenkin ennen kaikkea maalaan itseäni varten. Haluan luoda kauneutta, yhteyttä, tunteita ja kokemuksia tähän maailmaan, omalla tavallani.

Ihanaa olla mukana Pieksämäen Taidekadulla tänä vuonna!

Kiitos!

Elina Rossi – Tanssii Värien Kanssa