Jone Matilainen


Tummia sävyjä mielellään tulkitseva, tarinallisuuteen keskittyvä, palkittu ammattivalokuvaaja Jone Matilainen tuottaa yrityksensä kautta monenlaisia valokuvauspalveluita laajalla markkina-alueella paikallisista ja perinteisistä kivijalan valokuvaamopalveluista yritysten viestinnällisiin tarkoituksiin, sekä media-alan laajempiin projekteihin.

Taidettakin mies tekee satunnaisten luovien projektien myötä, joista rakkain lienee pitkäaikainen, pohjoiseen mytologiaan pohjautuva Road to Valhalla, johon on kuvattu jatkoa Skotlannissa ja kotimaassa parin viime vuoden aikana.

Ammattitaitoa kehitetään myös kotimaisilla ja kansainvälisillä ammattivalokuvaajien kisakentillä: Menestystä on tullut mm. kotimaisissa Finnish Photo Awards- sekä kansainvälisissä FEP Awards- kisoissa. Valokuvaajan ammattiopintonsa Matilainen on suorittanut Tampereen Visuaaliviestinnän instituutissa, tutkinnoista viimeisin on kesäkuussa 2023 saatu valokuvaajan erikoisammatti- eli valokuvaajamestarin tutkinto. Tänä vuonna opintoja jatketaan samassa oppilaitoksessa, aiheena tekoälyn integrointi valokuvatuotantoon.

www.jonematilainen.com