Rael Jarmas


Rael ’Solku’ Jarmas on 26-vuotias, Halkokumpuun keväällä 2023 Pirkanmaalta muuttanut taide- ja käsityöalan yrittäjä. Rael tekee taideleluja, realistisia keppihevosia sekä niiden oheistuotteita. Hän valmistui keväällä 2022 Ikatalta pienoismallin rakentajaksi ja taideteollisuusalan artesaaniksi. Valmistuessaan hän sai samalla Antti ja Aira Solja Säätiön kannatusstipendin yritysidean(taiteen) määrätietoisesta työstämisestä koko opintojen ajan.

Lapsena leikin ajatuksella, miten siistiä olisi omistaa ihan oikean hevosen näköinen keppihevonen. Nyt lähes 20 vuotta myöhemmin saan totetuttaa tuota haavetta aikuisille ja lapsillle ympäri maailmaa!

Yhdistelen työssäni niin perinteisiä kuvanveiston ja käsityön tekniikoita, kuin myös 3D- ja laserteknologiaa. Ompelun teen suurimmaksi osaksi käsin, mutta käytän myös jonkin verran ompelukonetta. Materiaaleihin lukeutuvat mm. erilaiset valuhartsit, kankaat, puu, PLA, silikoni ja akryyli.

Inspiraationi lähteitä ovat muun muassa eri maiden kirjavat hevoskulttuurit, fantasiaelokuvat ja -romaanit sekä kotimaiset, perinteiset hevosmiestaidot.

www.instagram.com/solku_art